Redactie
Redactie Recepten 28 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf oliebollen

Bij Oud & Nieuw horen natuurlijk oliebollen. Jules Wiringa laat je zie hoe je gemakkelijk heerlijke oliebollen maakt.

Giet de cognac over de rozijnen en giet er water op totdat ze onderstaan. Neem een keukenmachine of doe het op de ouderwetse manier: in een kom met een garde. Meng in een keukenmachine (of met de garde) de bloem met het zout.

Verwarm de melk tot dat hij lauw is. Meng de gist en de basterdsuiker met de lauwe melk, smelt de boter ondertussen in een pannetje. Giet de melk langzaam bij de bloem in de keukenmachine. Doe voorzichtig de eieren en de gesmolten boter in de machine erbij.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes. Meng de gewelde rozijnen (zonder de cognac dus…) en de appelblokjes erdoorheen. Laat de machine doorkneden.

Doe het beslag in een grote kom en laat het deeg rijzen met een vochtige doek over de kom, 1 uur lang. Je kan het het best laten rijzen op kamertemperatuur.

Na 50 minuten kan je alvast de frituurpan aanzetten op 160 graden. Je kan het best frituren in zonnebloemolie. Haal nu twee eetlepels door de hete olie en neem een bolletje beslag met de eetlepels, leg deze in de olie. Frituur het beslag nu totdat het goudbruin is. Dep het af op keukenpapier. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.