Redactie
Redactie Recepten 25 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

How-to: zo maak je zelf kaasvlinders

Het is de ideale snack tijdens een borrel, want: makkelijk te maken en ie-de-reen vindt het lekker. Hoe je ze zelf maakt? Dat lees je hier.

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Zorg dat wanneer je diepvries bladerdeeg gebruikt, het volledig is ontdooid voordat je het gebruikt. Leg wanneer het zover is de plakjes op elkaar en rol uit tot een plak van ongeveer dertig centimeter lang en een paar millimeter dik. Gebruik je vers bladerdeeg op een rol? Dan is deze al groot genoeg.

Meng eventueel de kaas met kruiden naar smaak (hoeft niet, mag wel!) en kluts het ei los. Beleg het bladerdeeg met een dun laagje kaas, pas op dat je niet teveel gebruikt!

Rol het deeg tot de helft op, en doe dit ook vanaf de andere kant zodat het lijkt alsof je twee rolletjes aan elkaar vast hebt. Hoe strakker je het deeg oprolt, des te compacter de vlinders worden. Smeer de rand in met het los geklutste ei.

Snijd het geheel nu in dunne plakjes van ongeveer twee tot vier millimeter dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10-15 minuutjes tot ze goudbruin zijn.

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.