Culy
Culy Inspiratie 18 maart 2016

7 x de lekkerste kroketten om zelf te maken

Kroketten heb je allerlei soorten en maten, want niet alleen in Nederland zijn ze geliefd. Ook in landen als Spanje en natuurlijk België staan ze op de kaart. Wij verzamelden de lekkerste recepten om zelf te maken. 

Klik op de afbeeldingen voor de bijbehorende recepten. 

Kalfsvlees

De meest bekende uit de lijst, gevuld met heerlijk draadjesvlees. Yum!

Kroket

Garnalen

Ons ultime favorite is de garnalenkroket. De smaak is super delicaat en wat is er nu lekkerder dan Hollandse garnaaltjes?!

Garnaalkroket

Bacalao

Een Spaanse klassieker die je in elk tapasrestaurant op de kaart ziet staan is de kroket met bacalao, ofwel gedroogde gezouten kabeljauw.

fish croquettes on plate

Risotto

Restje risotto over? Maak er dan risottokroketjes van. In Italië worden ze in balletjes gevormd en heten ze arancini, heerlijk met een stukje gesmolten mozzarella in het midden.

Bitterballen kroket stock

Ham

Wederom een Spaanse vriend die niet mag ontbreken in deze lijst. Meestal worden de kroketjes met gedroogde ham gemaakt, waardoor de vulling nog meer smaak krijgt.

kroketten stock2

Geitenkaas

Geitenkaaskroketjes zien we steeds vaker op het borrelmenu van cafés en restaurants, maar kun je natuurlijk ook zelf maken. Ook lekker in combinatie met risotto of paddenstoelen (of allebei!).

kaaskroketten stock

Pulled pork

Tot slot kroketten gevuld met… pulled pork! Ideaal als je nog een restje vlees over hebt, maar ook een goede reden om juist aan de slag te gaan met dit heerlijke gerecht.

Kroketten stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
7 x de lekkerste kroketten om zelf te maken
Sluiten