Redactie
Redactie Diner 17 okt 2011
Leestijd: 1 minuut

Truffel-risottoballetjes (arancini)

Niemand die ‘nee’ zal zeggen tegen deze homemade risottoballetjes (of arancini in het Italiaans) met truffel! En het leuke is ook nog dat je ze ruim van tevoren kunt maken en makkelijk kan invriezen. Yum!

Alles over arancini en waarom je deze Italiaanse snack geprobeerd moet hebben

Truffel-risottoballetjes (arancini)

  1. Bereid eerst de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking met de runderbouillon en de sherry. Neem de pan van het vuur wanneer de risotto plakkerig is, roer de Parmezaanse kaas, truffelsalsa en verse kruiden erdoor (gedroogde, Italiaanse kruiden kan ook). Laat de risotto afkoelen door het twee uur of zelfs een nacht in de koeling te zetten.
  2. Vorm van de afgekoelde risotto met vochtige handen mooie ronde balletjes, ter grootte van een bitterbal. Zet drie schaaltjes klaar met daarin apart van elkaar bloem, ei en paneermeel. Haal eerst de balletjes door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de balletjes in de frituurolie op 180 graden in enkele minuten mooi goudbruin.
  3. Tip: Vries na het paneren de balletjes los van elkaar in. Zo heb je altijd een borrelhapje bij de hand! En wil je het écht lekker maken? Vul ze dan met een heel klein stukje mozzarella.
Arancini
Getty

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.