Claire de Court
Claire de Court Recepten 3 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Hartige pindavlinders van bladerdeeg (mét pindakaas!)

We houden allemaal wel van krakelingen. En van pindakaas. Met dit recept uit het boek van De Pindakaaswinkel maak je hartige krakelingen met een pindakaastwist: pindavlinders!

Dit recept komt uit het boek van De Pindakaaswinkel. Een kookboek bomvol recepten met je favoriete broodbeleg. Naast het boek, biedt deze winkel wel 10 verschillende smaken pindakaas aan. Waaronder bijvoorbeeld kaneel, stroopwafel en onze favoriet: karamel zeezout!

Alle pindakaas is huisgemaakt op basis van kokosolie en zonder toegevoegde suikers. Een verantwoorde keuze dus.

Bron: Pindakaasboek van De Pindakaaswinkel

Zo maak je de pindavlinders

Verwijder het plastic van de plakjes bladerdeeg. Leg de plakjes op elkaar en laat ze ontdooien. Druk als de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn de randen op elkaar.

Rol dit dikke vierkant gelijkmatig uit en draai steeds een kwartslag, tot een vierkante lap ontstaat die net zo dik is als een los plakje bladerdeeg.

Verdeel de pindakaas gelijkmatig over de deeglap en ver- deel voor de variant met knoflook en limoen het geperste teentje knoflook en de geraspte limoen over de pindakaas.

Rol twee tegenover elkaar liggende uiteinden naar elkaar toe. Plak de twee rolletjes in het midden met wat water aan elkaar. Leg de bladerdeegrol 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Haal de rol uit de koelkast en snijd in plakjes van 1 centimeter. Leg deze plakjes op een bakplaat met bakpapier of op een siliconen bakmat.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de pindavlinders in 20 minuten goud- bruin en knapperig. Laat ze goed afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Variatietip: je kan natuurlijk experimenteren met diverse soorten pindakaas!

Lekkere recepten met pindakaas