Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Een lijst van gezonde kerstrecepten (want kerst hoeft niet altijd een bacchanaal te zijn)

Misschien wel het enige nadeel aan een uitgebreid kerstmenu: de rijke en machtige ingrediënten maken dat je vaak heel snel vol zit. Wil je het dit jaar anders aanpakken? Deze gezonde kerstrecepten zijn lekker licht.

Én lekker natuurlijk!

Gezonde kerstrecepten in een overzicht

Gezonde amuses voor kerst

Liever geen bladerdeeghapjes dit jaar? Deze gezonde amuses voor kerst zijn net zo lekker! De opgeklopte ricotta en kerst hummus hoef je alleen maar op tafel te zetten, je gasten dippen ‘m ongetwijfeld binnen no time leeg.

Opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade (tomaten zouten)
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Gezonde voorgerechten voor kerst

Dat gezonde voorgerechten niet hoeven in te leveren op smaak, wordt met deze gezonde kerstrecepten bewezen. Van een originele koolrabi carpaccio tot meloengazpacho en tomatensalade: bij deze voorgerechten heb je niet het gevoel dat je al helemaal vol zit voor het hoofdgerecht op tafel komt.

gazpacho cantaloupe
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezonde hoofdgerechten voor kerst

Deze gezonde hoofdgerechten draaien allemaal om het laten schitteren van groenten. Of het nou gaat om het hasselbacken van een pompoen, het roosteren van een romanesco of het poffen van een hele knolselderij: lekker zijn ze allemaal.

Gezonde bijgerechten voor kerst

De bijgerechten in dit lijstje zijn eigenlijk allemaal multi-inzetbaar. Lees: ze passen zowat bij alles, zeker bij de eerdergenoemde gezonde hoofdgerechten.

Dubbel gebakken zoete aardappels
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezonde toetjes voor kerst

Toetjes en gezonde kerstrecepten in dezelfde zin: kan dat überhaupt wel? Moeilijker, maar natúúrlijk wel. Wij hebben ons best gedaan om de leukste selectie te maken.

Rode wijn en fruit
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer kerst lijstjes?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.