Culy Homemade: simpele tomatensalade met avocado en rode ui

We kunnen erg genieten van exotische ingrediënten, maar soms gaat er ook niks boven een simpel gerecht, zonder poespas. Deze simpele tomatensalade met avocado en rode ui is er zo één. Hierin draait het om maar een paar ingrediënten van goede kwaliteit. En natuurlijk mag je er altijd een beetje extra liefde aan toevoegen.

Zorg dus dat je goede ingrediënten in huis haalt: mooie rijpe avocado’s (het liefst van Hass als je die kunt krijgen) en blozende, sappige tomaten. Als je dat voor elkaar krijgt, smaakt dit gerecht echt als de zomer op je bord.

Het recept voor deze simpele tomatensalade vonden we in het boekje The Frankies Spuntino Kitchen Companion & Cooking Manual dat we nog in de kast hadden staan. Dit kookboek uit 2010 draait helemaal om Amerikaans-Italiaans comfort food.

Simpele tomatensalade met avocado en rode ui

Simpele tomatensalade met avocado

Verwijder de kern van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom en meng ze met de fijngesnipperde rode ui, olijfolie, rode wijnazijn en wat peper en zout. Verdeel de tomatensalade over twee bordjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg ze bovenop de tomatensalade op de borden.

Besprenkel met nog wat zout en druppel wat olijfolie over de avocado. Maak de tomatensalade af met wat versgemalen zwarte peper en eet meteen op.

Simpele salade van tomaat en avocado

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Culy Homemade: simpele tomatensalade met avocado en rode ui
Sluiten