Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De beste snacks van het tankstation: met welke keuzes zit je sowieso goed?

We kennen het fenomeen allemaal: hongerig in z’n vijf op de snelweg. Vervolgd door de onmogelijke kwestie: nog héél even volhouden tot m’n eindlocatie óf betreed ik de jungle der snackmogelijkheden a.k.a. het tankstation? Want wat koop je in het tankstation waar je geen spijt van gaat krijgen?

Bij deze dus graag even centraal: de beste snacks van het tankstation, waarmee je écht niet mis kunt gaan.

Croissants
Bron: Unsplash

Ontbijt aan de snelweg

Chaos in de ochtend en geen tijd gehad voor een ontbijt? Aangezien het nét iets te vroeg is voor een frikandel speciaal, kijken we even naar de gezondere opties: yoghurt, vers of voorgesneden fruit, smoothies of een (gezonde) energiereep. De croissant was er tot voor kort één waarmee je geweigerd zou worden bij de Franse grens, inmiddels is er op menig locatie een bakkerij te vinden met genoeg prima versies, net zoals op het station.

Belegd broodje
Bron: Unsplash

Lunch

Lunchtechnisch is het langs de snelweg een hoopvol decennium om te leven. Er zijn namelijk vele tankstations die vers belegde broodjes aanbieden. Van filet americain tot hummus, zelfs de voorverpakte ei-bacon sandwich is inmiddels omgetoverd tot een kraakverse club sandwich. Hartje winter, autoverwarming kapot? Een saucijzenbroodje (sowieso dé snack van het tankstation), soep of een tosti erin en invoegen maar.

Haute friture

Dé categorie waar we bij dit onderwerp echt niet omheen kunnen: frituur. Okee okee, voor een dagelijks snelwegavontuur is het bruine fruit wellicht een minder goed idee. Maar zo af en toe is een gefrituurde onderbreking op de A27 exact wat je nodig hebt. Onze favorieten voor een perfecte dosis tanksentiment? Het zachte witte broodje kroket (met mosterd!), de kaassoufflé of de bamischijf. Ben je in voor de full experience? Bestel dan een vers gefrituurde gehaktstaaf.

Chocola tankstation
Bron: Unsplash

Snacken in het tankstation

Honger die alleen even uitgesteld moet worden met een snelle snack? Je zou je voor een stukje klassieke beleving kunnen wenden tot tankstation klassiekers als de bifiworst, gevulde koek of het gehele chocoladereep assortiment (zin in). Gezondere keuzes? Een zakje noten, (voorgesneden) fruit of groenten en uiteraard de energiereep: je koopt ze allemaal bij het tankstation.

Tegen de dorst

Waar een tankstation voorheen synoniem stond voor AA-Drink, is dorst inmiddels op veel manieren te lessen. Uiteraard met koffie of thee (tegenwoordig dikwijls van Starbucks), maar ook met water in al haar vormen: met of zonder prik, smaak en calorieën.

Kortom: inmiddels is het aanbod niet meer zo ongezond en voorverpakt als pakweg tien jaar geleden. Een paar uitzonderingen daargelaten. Een walhalla voor de foodfanaten is het niet, maar je bent sowieso niet meer overgeleverd aan een blikje energiedrank en een lauwwarme frikandel. Toch liever zelf aan de slag? We hebben de lekkerste recepten voor onderweg voor je onder elkaar gezet.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.