Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

Culy 17 apr 2016 Diner

Eens ‘n keer wat anders dan een rundercarpaccio: eentje van witte asperges! Een heerlijk fris voorgerecht voor vier personen. 

Tip: Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Vervang dan de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes of blokjes belegen of oude boerenkaas.

Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.

Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.

Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op vier borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.

Met dank aan: het Nederlands Aspergecentrum

Voor 4 personen:

  • 500 gram witte asperges, geschild
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 2 theelepel poedersuiker
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt
  • 125 gram Hollandse garnalen
  • jampot
Reageer op artikel:
Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette
Sluiten