Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Lunch 20 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade

Wist je dat opgeklopte ricotta een heerlijke romige textuur heeft? We zouden het haast ricotta-room gaan noemen. Maar het is gewoon puur ricotta, met een klein beetje olijfolie. Lekker als dip voor brood of bij een frisse tomatensalade.

Opgeklopte ricotta is heel simpel om te maken. Je stopt de ricotta met wat olijfolie in een keukenmachine, laat die een tijdje draaien et voilà: een zalig, romig mengsel zal je deel zijn. Wij voegen ook nog verse basilicum toe, voor een extra verslavend element.

Ook leuk om een keer te doen: zelf ricotta maken met ZTRDG

Opgeklopte ricotta
Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze opgeklopte ricotta

Doe de ricotta samen met de basilicum (de steeltjes kun je ook gebruiken!), de olijfolie en zout en peper in een keukenmachine. Laat draaien tot het een luchtig, romig mengsel is.

Meng de ingrediënten voor de tomatensalade door elkaar.

Schep de opgeklopte ricotta op een bord en leg er wat van de tomatensalade naast. Garneer eventueel met nog wat extra basilicum en olijfolie.

Opgeklopte ricotta met basilicum en tomatensalade (tomaten zouten)
Nancy van Batenburg voor Culy.nl

With Food and Love