Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 21 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Witlof met druiven, honing en mosterd van Nigel Slater

Witlof met druiven: je moet er maar nét opkomen. Het recept komt van culinaire held Nigel Slater. Hij staat bekend om zijn toegankelijke recepten, die keer op keer een fantastisch resultaat opleveren.

Zachte, licht bittere bladeren. Zoete honing. Kortom: een topcombi.

Nigel Slater is één van de bekendste culinaire schrijvers van Groot-Britannië. Misschien ken je hem al van zijn beroemde kookboeken, zoals Keukendagboek, Aan tafel en Culinair Winterdagboek

Het recept dat we vandaag met je delen, vind je ook terug in zijn nieuwe boek Greenfeast – 50x snel & vega: uitgegeven in een speciale € 10,- editie met een bundeling heerlijke recepten van Nigel.

Ook interessant: 5 essentiële kooktips van Nigel Slater

Witlof met druiven en honing
Bron: Jonathan Lovekin

Witlof met druiven, honing en mosterd

Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze over de lengte doormidden. Halveer de druiven en ontpit ze. Laat de boter in een hapjespan met een deksel smelten, leg de halve struikjes witlof op het snijvlak in de pan en bak ze drie tot vier minuten op middelhoog vuur in de gesloten pan tot de

onderkant licht is gekleurd en de bladeren iets doorschijnender zijn. Keer ze om. Voeg de druiven toe en smoor ze kort tot ze zachter worden; haal witlof en druiven uit de pan en doe ze in een schaal. Roer de mosterd en de honing door de bakboter, verwarm de saus een minuutje en giet hem over witlof en druiven.

Greenfeast van Nigel Slater

Greenfeast – 5- x snel & vega van Nigel Slater (Fontaine Uitgevers) is nú te koop voor € 10,- euro. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.