Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 4 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: tropische trifle met mango en passievrucht

Wij zijn altijd wel in voor makkelijke toetjes en deze tropische trifle behoort zeker tot die categorie! Lekker met mango, banaan en passievrucht waar we stiekem een scheutje bruine rum doorheen roeren.

Toen we dit recept voor tropische trifle tegenkwamen op de website van Bon Appétit wisten we: dat willen we maken. Dat bleek een goede beslissing te zijn, want wat is dit lekker! In plaats van sterfruit gebruikten we passievrucht, maar je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pitahaya? Oef, dat wordt mooi.

Voor de basis maak je een soort pudding door chiazaad te weken in kokosmelk. Dat moet zeker twee uur tot een nachtje gekoeld staan, maar verder heb je dit makkelijke toetje binnen een handomdraai op tafel staan. Dus: wat let je? Haal de tropen naar je keuken!

Tropische trifle
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze tropische trifle

Meng in een ruime kom het chiazaad met de kokosmelk en de andere ingrediënten voor de pudding. Dek af met folie en laat minstens 2 uur indikken in de koelkast.

Roer vlak voor het opdienen de mango, banaan, limoensap en rum door elkaar. Halveer de passievrucht en schep het binnenste eruit. Doe dat ook bij het fruit.

Verdeel alles over twee glaasjes: begin met een verkruimeld koekje, een schep van de fruitsalade en daarna een schep van de pudding. Herhaal dit. Garneer eventueel met een schijfje limoen.