Redactie
Redactie Recepten 27 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Tropische ananassorbet met rum

Een fijn recept van de foodblog Culinaire Bagage: een tropische ananassorbet met rum. Let op: je hebt hier wel een ijsmachine voor nodig!

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Verwijder daarbij de harde kern. Proef de ananas even om te bepalen hoeveel suiker je nodig hebt voor de sorbet. Voor een superzoete ananas heb je in totaal maar 200 gram suiker nodig. Is de ananas iets minder zoet, gebruik dan 250 gram suiker.

Verwarm in een pannetje het water samen met 150 à 200 gram witte basterdsuiker. De suiker moet helemaal oplossen. Doe het suikersiroopje over in een kannetje en plaats dit even in de koelkast om wat af te koelen.

Pureer de blokjes ananas in de foodprocessor zeer fijn. De massa wordt uiteindelijk dik vloeibaar.

Was het ei en droog het af. Splits het ei. Je hebt alleen het eiwit nodig. Klop het eiwit samen met een snufje zout in een vetvrije kom schuimig. Blijf kloppen en voeg vervolgens beetje bij beetje de resterende 50 gram basterdsuiker toe. De meringue is klaar als een messnede zichtbaar blijft in het schuim.

Roer het citroensap, de rum en de suikerstroop door de ananaspuree. Schep een paar lepels ananaspuree door de meringue. Deze wordt daardoor wat soepeler. Voeg het meringuemengsel bij de rest van de ananaspuree. Schep het geheel goed door. Schenk de ananaspuree nu in een kan of litermaat.

Zet de ijsmachine aan en schenk de puree erin. Draai het ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je machine totdat het de consistentie heeft van softijs. Doe de ananassorbet over in een diepvriesdoos en laat het in de vriezer nog wat steviger worden.

Tip: het lijkt heerlijk: ijs met veel alcohol. Voeg echter niet te veel rum toe: ijs met te veel alcohol bevriest niet goed…

Tropische ananassorbet met rum

Culinaire Bagage

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.