Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 12 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Pastinaak met tamme kastanjes uit de oven

Wil je eens een bijzonder bijgerecht maken bij een speciaal etentje thuis? Bereid dan deze pastinaak met tamme kastanjes uit de oven. Dat wordt genieten van deze heerlijke herfstachtige groente met de kastanjes en salie. Serveer ze bij geroosterd vlees of kip en je avond is een groot succes.

Dit recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.

Hannek: “Voor dit recept heb ik de tamme kastanjes geroosterd in de oven en daarna gepeld. Als je daar geen zin in hebt, kan je altijd kant-en-klare kastanjes bij een speciaalzaak kopen.”

Afbeelding van pastinaak met kastanjes, ijgerecht voor Kerst
Bron: Culinea.nl

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Schil met een dunschiller de pastinaak en snijd ze in lange stukken. Kook vooraf de pastinaak 5 minuutjes in gezouten water. Giet ze dan af.

Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden C. Leg een vel aluminiumfolie op een ovenplaat.

Schil de ui en laat het ‘kontje’ eraan zitten. Snijd de ui in partjes en leg dit op de ovenplaat.

Verdeel de gekookte pastinaak ook op de ovenplaat en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi met wat zout en rooster de groenten 20 minuten in de hete oven.

Haal de groenten uit de oven, verdeel de makke kastanjes erover en lepel honing erover. Meng alles even door elkaar en bak het nog ongeveer nog 10 minuten in de oven.

Giet wat olijfolie over de salieblaadjes en rooster die de laatste 5 minuutjes nog mee met de groenten.

Haal de groenten uit de oven en serveer ze op een bord of schaal.

Meer heerlijke recepten met pastinaak

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Pastinaak met tamme kastanjes uit de oven
Sluiten