Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 14 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

20x recepten die wél leuk zijn om samen met kinderen te bakken

Op zoek naar tijdverdrijf voor de mini, maar wil je er zelf ook wat aan hebben? Onze tip: ga bakken met de kinderen. Of het nou je oppaskinderen zijn of die van jezelf, maak het jezelf en het kind vooral niet te moeilijk. Kies dus uit een van deze recepten die weinig frustratie én een indrukwekkend resultaat met zich meebrengen.

Kind blij, jij nog blijer.

Dit zijn dé recepten om samen met kinderen te bakken

Waag jezelf nou niet aan een croquembouche of een combinatie van frituur en het maken van karamel, want we willen alles behalve risico lopen. Mogelijkheid tot de Franse slag dus, waarbij precisie niet bovenaan het eisenlijstje staat.

Taarten

Laat je stille patissier-ambitie even achterwege bij het kiezen van een recept om samen met kinderen te bakken. Wél kun je gaan voor groots en indrukwekkend, in de vorm van een taart. Zonder te veel gedoe als het even kan. Bijvoorbeeld door voor een no-bake taart te kiezen, wat kant-en-klare ingrediënten – maak vooral dat bladerdeeg niet zelf! – of in ieder geval één die met een beetje meer of minder niet kan mislukken.

XXL roze koek
Bron: Lekker makkelijk

Koekjes

Wie is er niet groot mee geworden: het bakken – en vooral opeten – van koekjes. Verwacht geen perfecte ronde exemplaren van Holtkamp-kwaliteit, maar laat de kinders hun eigen ding doen en hun eigen vormen maken als ze daar zin in hebben. Ook handig: lees van tevoren even over de meest gemaakte fouten bij het maken van koekjes, en vooral: hoe je deze kunt herstellen.

Makkelijke koekjes met Maltesers
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Klein gebak

Een onderdeel dat zeker niet mag ontbreken in het makkelijke bakrepertoire: klein gebak. Van mini-taartjes tot muffins en van gebak op een stokje tot schuimpjes. Niets leukers dan bakken in porties: makkelijk om uit te delen, weg te geven of – misschien iets voor de hand liggender – op een later tijdstip nog meer van te eten.

Meer over koken en bakken met kinderen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.