Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 3 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gezonde recepten die kinderen wél lusten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week laten we de droom van iedere ouder uitkomen, met gezonde recepten die kinderen wél lusten.

Wat zou het toch fijn zijn als jouw met liefde gecreëerde schotels elke avond worden beloond met een dankbare glimlach en een staande ovatie. Helaas: het aantal kinderen dat werkelijk álles opeet wat op het bord ligt, is op één hand te tellen. Maar met deze recepten kom je in ieder geval een heel stuk dichterbij.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

We starten de week simpel met een gegarandeerde winnaar: een bakplaat (kleine inspanning, groots resultaat) vol kleur én vitamines. Planning-technisch een verademing (dek de tafel en was de handen wanneer de oven z’n werk doet) en sfeerverhogend door het ultieme gezelligheidsgehalte.

gnocchi traybake met kerstomaatjes, burrata en pistache
Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata

Dinsdag

Kinderen zijn koning in het herkennen van ‘vieze’ ingrediënten. Dus wat doen we met daarmee? Onherkenbaar maken. Pak de staafmixer erbij en pureer een soep met ingrediënten waar jij op dat moment zin in hebt, zoals deze rijke versie met pompoen: een gezond recept wat kinderen sowieso lusten. Tip: voor je eigen plezier kun je achteraf grondig uit de doeken doen wat hij of zij zojuist heeft gegeten. Waarschuwing: dat kan op verschillende manieren uitpakken.

Pompoensoep
Bron: Culy.nl

> Naar het recept: Culy Homemade: pompoensoep met wortel en kokosmelk

Woensdag

Pak je moment bij de aankondiging van het diner vanavond: pannenkoeken! Deze supersmaakvolle socca’s zijn pannenkoeken gemaakt van kikkerwtenmeel: gezond en voedzaam. Een vrolijke presentatie doet wonderen: maak (of koop) zelf (bieten)hummus en beleg ‘m met kleurrijke groenten waarvan je weet dat ze gegeten worden.

Socca pannenkoeken van kikkererwtenmeel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: socca (pannenkoeken van kikkererwtenmeel) met hummus

Donderdag

Is je kind nét bijgekomen van een avond pannenkoeken, schud je zo de volgende favoriet uit je culinaire mouw: pasta. Uiteraard met een berg bloemkool, vermomd als overheerlijke romige saus. Weten zij veel. Wel handig om de gedroogde chili alleen op je eigen bord toe te voegen.

Pasta met bloemkool en walnoten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: pasta met bloemkool en walnoten

Vrijdag

Vanavond staat er friet met worst op het menu: inmiddels kun jij als ouder niet meer stuk. Dat die friet gemaakt is van koolraap, is natuurlijk bijzaak. Vergezeld door smeuïge aardpeerpuree (alweer gezond) en worstjes naar keuze, gaat dit recept sowieso de boeken in als vrijdagfavoriet.

Bron:

> Naar het recept: Culy Homemade: aardpeerpuree met worstjes en friet van koolraap

Zaterdag

Hèhè, weekend. Nog twee gezonde recepten over, waarvan we zeker weten dat je kinderen het lusten. Tijd om samen aan de slag te gaan: leuk voor je kids, handig voor jou. Het thema van vandaag? Pizza. Een bom smaak in alle kleuren van de regenboog. Iedereen klaar? Beleggen maar.

regenboogpizza's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Culy homemade: regenboogpizza’s met stiekem heel veel groente

Zondag

Eenvoudig, gezellig en goedkoop: de frittata. Het ultieme gezonde gerecht voor kinderen waar je alle groenterestjes van de afgelopen week in kunt verwerken, zonder enige argwaan op te wekken bij het nageslacht. We geven je een voorbeeld met tomaat, spinazie en bacon, maar wissel het gerust om met ingrediënten waar je op dat moment zin in hebt. Hopelijk hebben we je genoeg geïnspireerd met gezonde recepten die kinderen wel lusten. En jijzelf, niet te vergeten.

BLT frittata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: Culy Homemade: BLT frittata uit de oven

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.