Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: kerst pavlova met witte chocolade, lemon curd en fruit

Met kerst willen we allemaal iets feestelijks op tafel zetten en dat geldt al helemaal voor het dessert. Dat is immers de afsluiter van je kerstdiner (en volgens sommige mensen ook de lekkerste gang). Alle reden om een super feestelijk nagerecht op tafel te toveren dus! Met deze kerst pavlova zit je goed: ontzéttend eenvoudig te maken, zeker als je een kant-en-klare meringuebodem gebruikt.

Wij maakten dit recept met een kant-en-klare pavlova (meringuebodem) van Albert Heijn. Daar vind je de lekkerste producten voor de feestdagen, om gemakkelijk de favoriete kerstgerechten van je dierbaren mee op tafel te toveren. En natuurlijk scheelt het ook heel wat kerststress dat je je boodschappen online kunt bestellen.

Ook lemon curd kun je tegenwoordig kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Lekker bij scones, maar dus ook op deze kerst pavlova!

Voor de topping kun je natuurlijk helemaal losgaan met het fruit dat je zelf lekker vindt. Gebruik bijvoorbeeld carambola, sinaasappel, partjes mandarijn, blokjes ananas: alles kan.

Kerst pavlova
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kerst pavlova: zo maak je ‘m

Klopt de slagroom op tot ‘ie lekker lobbig is. Meng de geraspte witte chocolade erdoorheen.

Schil het fruit waar nodig en snijd het in stukjes.

Schep de room op de meringuebodem en verdeel de lemon curd eroverheen. Schik het fruit daarna bovenop de kerst pavlova. Eet smakelijk!

Ook leuk als je er nog wat poedersuiker overheen strooit, voor een extra feestelijk (kerst)effect.

Kerst pavlova
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

In samenwerking met Albert Heijn