Redactie
Redactie Dessertrecepten 26 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: banana bread muffins (uit de blender!)

In de wereld van banana bread heb je team chunky en team smooth. Oftewel: hou je van een deeg met textuur, of juist een heel glad bananenbrood? Voor alle smoothies hebben we nu een geweldig recept voor banana bread muffins. En die maak je… in de blender!

Voor dit recept heb je wel echt een kráchtige blender nodig waar veel in past. Heb je die niet, dan is een keukenmachine ook prima, of een good old mixer.

Zo maak je de banana bread muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in. Je kunt muffinpapiertjes gebruiken, maar dat hoeft niet.

Meng de bloem met de baking soda, het zout en de suiker.

Doe de 3 rijpe bananen in een blender en blend helemaal fijn. Voeg nu de helft van de zachte of gesmolten boter toe en de helft van het droge mengsel (bloem-baking soda-zout-suiker). Blend goed. Voeg nu de laatste helften van het natte en droge mengsel toe en blend weer door. Stop zodra alles goed is gemengd, het hoeft niet nog langer te blenden. Eventueel kun je tussendoor (als de blender uitstaat!) met een spatel wat roeren om de blender te ‘helpen’.

Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm en bak 25 minuten op 180 graden. Check of de banana bread muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken; als deze er (redelijk) schoon uit komt, zijn ze klaar. Anders nog even 5 minuutjes langer in de oven. Laat de muffins vervolgens even afkoelen in de vorm en eet ze vervolgens (liefst lauwwarm) op.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.