Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 18 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Nutella meringues

Nutella is altijd een goed idee. Dus toen we dit recept voor zelfgemaakte Nutella meringues zagen, dachten we: die moeten we uitproberen. En wel meteen.

Niks geeft zo’n voldaan gevoel als een trommel met zelfgemaakte lekkernijen in huis hebben. En meringues zijn ook nog eens heel simpel om zelf te maken. Toegegeven: ze hebben een fikse rusttijd nodig na het bakken (1 à 2 uur), maar als je je niet kunt bedwingen, kun je die ook negeren en er gelijk je tanden in zetten.

Wij voegen nog wat hazelnoten toe aan dit recept voor de textuur en om het zoete een beetje te doorbreken met de aardse smaak van noten. Lekker!

Extra veel Nutella in je meringues stoppen

Nutella meringues

Zo maak je de Nutella meringues

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet twee bakplaten klaar en bedek ze met bakpapier.

Rooster de hazelnoten kort in een droge koekenpan en hak ze fijn.

Heb je een staande mixer, dan ben je een gezegend mens (maar het kan ook met een handmixer). Voeg de eiwitten toe en laat de keukenmachine ze zachtjes kloppen, op een lage stand, tot er belletjes beginnen te vormen. Zet dan de mixer op een hoge stand tot de eiwitten zachte pieken vormen.

Doe de suiker erbij en laat kloppen tot het mengsel glanzend is. Dé truc is natuurlijk de kom boven je hoofd houden en merken dat er niks uit valt.

Voeg nu de helft van de Nutella toe en spatel die door het mengsel. Doe dit voorzichtig: je wil het eiwit luchtig houden en tegelijkertijd is het tof als de Nutella in swirls door het mengsel heen te zien is. Voeg daarna de rest van de Nutella toe en doe daarmee hetzelfde.

Schep het mengsel met een lepel in grote hoopjes op de bakplaten. Als het goed is, zou je er 12 tot 14 kunnen maken met dit mengsel, maar je kunt natuurlijk ook kleinere versies maken. Bestrooi ze met wat hazelnootjes en zet ze 25 minuten in de oven.

Zien ze er goed uit? Zet de oven dan uit, maar laat de meringues nog 1 tot 2 uur in de oven afkoelen. Dat zorgt ervoor dat ze geleidelijk afkoelen en minder scheurtjes krijgen.

Eet je Nutella meringues bij een grote mok warme choco.

Nutella meringues

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.