Culy Homemade: supermakkelijke pindakaaskoekjes

Culy 21 jan 2015 Koekjes

Deze pindakaaskoekjes zijn onwijs makkelijk, superlekker en een echte crowd pleaser. Pas op dat je niet al het beslag opsnoept voordat ze de oven in gaan…

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de zachte boter, pindakaas, kristalsuiker en bruine basterdsuiker met een mixer (een staande mixer of handmixer). Dit hoeft niet lang gemixt te worden, zodra het een mooie bruine gladde massa is, is het goed.

Voeg 1 ei, snuf zout en de vanille-essence toe en mix even door. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix kort door.

927D1710-D15A-4AE4-9729-08C6C18028E2

Maak met behulp van een ijslepel (of gewone lepel) hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog een beetje uitlopen. Met een gewone ijslepel haal je ongeveer 16 koekjes uit dit beslag; als je kleinere hoopjes maakt, maak je automatisch meer koekjes.

Pindakaaskoekjes0001

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 175 graden totdat de randjes licht goudbruin kleuren. De koekjes zelf zullen nog zacht aanvoelen: wees niet bang, dit hoort! Zodra de koekjes afkoelen worden ze harder.

Pindakaaskoekjes0002

Voor ongeveer 16 koekjes:

  • 115 gram zachte boter
  • 3 eetlepels (gladde) pindakaas
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker (zorg dat deze geen klontjes heeft)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-essence of verse vanille
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 125 gram bloem
  • Handmixer of staande mixer
  • Met bakpapier beklede bakplaat
Reageer op artikel:
Culy Homemade: supermakkelijke pindakaaskoekjes
Sluiten