Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 9 jan 2022

Culy Homemade: zelfgemaakte weespermoppen (superlekkere amandelkoekjes)

Weespermoppen zijn superlekkere koekjes gemaakt van amandelspijs. Voordat ze in de oven gaan, krijgt het deeg een laagje kristalsuiker. Het resultaat zijn van die heerlijk verslavende brosse koekjes: ideaal om aan al je geliefden uit te delen.

Toegegeven: onze weespermoppen zijn misschien niet zo perfect rond als die bij de bakker, qua smaak zijn ze dat wél. En zo zie je meteen dat ze écht #culyhomemade zijn.

Weespermoppen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de weespermoppen

Mix de amandelen, suiker en sinaasappelzest in een blender tot een gladde massa. Voeg zowel ei als eidooier toe en pulseer nogmaals tot alles goed gemixt is. Als dit met je blender niet zo makkelijk gaat, kun je eventueel de staafmixer inzetten. Kleine stukjes amandel mogen er nog inzitten.

Leg twee vellen plasticfolie op je keukenblad en verdeel het deeg in twee bollen. Leg op elk vel één bol deeg. Rol elke bol op tot een strakke rol met behulp van de folie en leg deze in de koelkast voor minstens een uurtje.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Maak je werkblad schoon en strooi daar wat kristalsuiker op. Haal beide rollen uit het plasticfolie en rol ze door de suiker. Schik ze op een snijplank en snijd met een scherp koksmes plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik. Leg de plakken met genoeg ruimte tussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de weespermoppen 10 à 15 minuten in de warme oven, of tot je bruine randjes ziet. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster, ze zullen hierdoor nog wat uitharden.

Meer lekkere koekjes?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: zelfgemaakte weespermoppen (superlekkere amandelkoekjes)
Sluiten