Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: kerstkoekjes met pretzel, cranberry en pistache

Deze kerstkoekjes met pretzel, cranberry en pistache hebben de kleuren en smaken van kerst. Wij vinden ze dan ook het ideale koekje voor bij de koffie, als kers op de taart na een uitgebreid kerstdiner.

Of breng de kerstkoekjes rond bij al je geliefden. Want wie staat nou niet te popelen om zo’n portie koekjes in ontvangst te nemen? Wij zouden het wel weten…

kerstkoekjes met cranberry en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Kerstkoekjes met pretzel, framboos en pistache

Doe de pretzels in een keukenmachine en hak ze fijn tot het de textuur van bloem krijgt. Schep in een mengkom en voeg de gewone bloem toe. Roer het pretzelkruim en de bloem goed door elkaar en zet apart.

Klop de boter 1 à 2 minuten zacht met behulp van een elektrische mixer. Voeg dan de poedersuiker en de vanille toe en klop tot een fluffy mengsel, dit duurt ongeveer 3 à 5 minuten. Voeg de pretzelbloem toe en roer het door de boter. Kneed dit tot een bal.

Spreid een vel plasticfolie uit op je keukenblad en leg er de bol deeg op. Duw die plat tot een schijf en pak deze strak in met de folie. Leg minstens 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bebloem je keukenblad en rol het deeg uit. Steek nu met de vormpjes kransjes uit. Je kunt bijvoorbeeld een groot glas en een shotglaasje gebruiken om er kransjes van te maken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de kransjes op. Zet ze gedurende 10 minuten in de diepvries: zo krijg je straks mooie, strakke kerstkransjes.

Bak de koekjes nu gedurende 8 à 11 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de kerstkoekjes uit de oven en laat minstens 10 minuten afkoelen voordat je de koekjes verplaatst naar een rekje.

Decoreren maar!

Maak eerst je glazuur. Meng daarvoor 100 gram poedersuiker met 1 theelepel water en roer. Voeg steeds een klein beetje meer water toe, totdat je een mooie glanzende glazuur overhoudt.

Doop elk koekje in het glazuur en leg het op een rekje zodat overtollig glazuur er kan afdruipen. Verdeel de pistachenootjes, de gevriesdroogde frambozen en de sprinkles over de koekjes wanneer het glazuur nog nat is.

Laat de kerstkoekjes drogen en bewaar ze in een afgesloten bakje.

kerstkoekjes met cranberry en pistache
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkers voor kerst?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.