Redactie
Redactie Recepten 20 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: supermakkelijke eenpersoons appel-bladerdeegtaartjes

Je kunt ze appelbeignets uit de oven noemen, maar eigenlijk zijn dit meer appel-bladerdeegtaartjes. Extreem simpel, dus ideaal als je trek hebt in appeltaart, maar niet meteen een hele taart wilt hoeven bakken. 

Ken je dat: je hebt trek in appeltaart, maar een hele appeltaart bakken gaat je te ver. Met dit recept voor eenpersoons appel-bladerdeegtaartjes zit je goed. Je bakt er vier stuks mee. Ideaal voor de lekkere trek!

Halleluja: appeltaart voor het ontbijt

Appel-bladerdeegtaartjes
Culy.nl

Bron:

Makkelijke Appel-bladerdeegtaartjes

Verhit de oven op 200 graden.

Haal 8 plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat bijna helemaal ontdooien. Steek er met een glas of kooksteker vier ringen uit, zo groot mogelijk.

Snijd de appels in kleine blokjes. Je kunt ze schillen, maar dit hoeft niet per sé. Roer de blokjes om met wat kaneel naar smaak.

Verdeel de appelblokjes over 4 van de rondjes bladerdeeg. Leg de andere rondjes erop en druk voorzichtig aan met je vingers, zodat je mooie gesloten taartjes hebt. Druk vervolgens de randen plat met een klein gebakjesvorkje.

Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegtaartjes vervolgens met wat melk (een siliconen kwastje is hier handig voor, gebruik anders voorzichtig je vingers) en bestrooi daarna met bruine suiker.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Check daarna of het bladerdeeg mooi gerezen is en goudbruin is gekleurd; zo niet, bak dan nog een paar minuutjes langer. Je kunt ook op het eind de grillstand aanzetten, zodat de bovenkant extra mooi karameliseert.

Tip: je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling. Denk aan appel met rozijnen, stukjes walnoot of pecannoot, of ander fruit (zoals peer).

Makkelijke appeltaartjes
Bron: Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.