Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: makkelijke cheesecake plaattaart met frambozen

Knisperend bladerdeeg, een frisse roomkaasvulling met lemon curd en een knalroze laag frambozen: deze cheesecake plaattaart heeft alles wat je wil en meer. Belachelijk simpel, maar vooral: belachelijk lekker!

En met deze makkelijke cheesecake plaattaart heb je altijd een makkelijk en snel toetje achter de hand. Ideaal voor als er onverwacht gasten komen, of voor bij een lekkere (paas)brunch.

Makkelijke cheesecake plaattaart
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Cheesecake plaattaart met frambozen

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het bladerdeeg met het bakpapiertje uit op een een bakplaat.

Vouw aan de vier zijden van het bladerdeeg een randje van ongeveer 1 centimeter naar binnen. Gebruik een vork om het bladerdeeg over de gehele oppervlakte in te prikken. Bak het lege vel bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin in de warme oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rekje.

Doe de cream cheese met de suiker in een mengkom en gebruik een elektrische handmixer om alles op te kloppen. Voeg de slagroom beetje bij beetje toe en klop luchtig. Voeg tot slot de lemon curd toe en mix tot een homogene massa.

Spreid dit mengsel gelijkmatig uit over het afgekoelde bladerdeeg. Verdeel er de frambozen overheen en lepel er wat frambozenjam over. Is die wat te te vast van structuur, dan kun je de jam wat aanlengen met een klein beetje warm water. Maak de cheesecake plaattaart af met poedersuiker.

Serveer onmiddellijk of laat nog wat langer opstijven in de koelkast.

Makkelijke cheesecake plaattaart
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke desserts?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.