Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Kids: makkelijke quesadillas maken met spinazie, bosui en serranoham

Je zou quesadillas kunnen zien als de Mexicaanse versie van de tosti. Maar in plaats van brood, gebruik je tortilla’s. Dat levert een heerlijke dunne, knapperige snack op. Lekker met serranoham, kaas, bosui en wat spinazie.

Deze quesadillas verorberen wij maar wat graag zelf, maar ze zijn ook lekker voor je kinderen. Ook leuk: dit recept kunnen je kinderen prima zélf maken. Help ze bij het snijden van de spinazie, de bosui en de koriander, of laat ze deze ingrediënten in stukjes knippen met een (schone) keukenschaar.

Je kunt de quesadillas bakken in een koekenpan of even onder een contactgrill leggen. Ze zijn gaar in nog geen vijf minuten. Lekker om tussen de middag te eten of als snack tussendoor.

Ook lekker: 3 x goddelijke vullingen voor quesadilla’s

Quesadilla's met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Quesadillas maken met spinazie en serranoham

Leg alle ingrediënten klaar. Snijd of scheur de blaadjes spinazie in reepjes. Snijd de bosuien in ringetjes en hak de koriander fijn. Kidsproof tip: dat kun je allebei ook met een keukenschaar doen.

Leg een tortilla op een bord om ‘m te beleggen. Je belegt de helft van de tortilla, want de andere helft vouw je er straks overheen. Begin met één of twee plakjes Serranoham, wat spinazie en geraspte kaas. Strooi er de bosui en koriander overheen. Vouw de tortilla dicht. Doe dit met alle tortilla’s.

Giet een drupje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de quesadilla in de hete pan. Laat een minuut of twee bakken en draai ‘m daarna om met een spatel, om aan de andere kant te bakken. Of leg ze een paar minuutjes onder de contactgrill. Easy peasy! Doe dit met alle quesadilla’s.

Als je quesadillas goudbruin zijn en de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Snijd (of knip) ze in vier stukken en eet ze meteen op.

Quesadillas met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.