Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 2 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Het themadiner: een compleet menu van vegetarische recepten voor op de BBQ

Bezoek in aantocht of gewoon zin om uit te pakken voor één? Een menu samenstellen kan nog wel ‘s een uitdaging zijn. Aangezien de Culy redactie erg enthousiast raakt van een etentje met thema, helpen we je op weg met een sfeerverhogend menu voor een diner, lunch of ontbijt. Het zonnige weer lijkt voorlopig aan te houden, reden genoeg om de BBQ weer even af te stoffen. Recepten voor vlees en vis zijn er genoeg, maar BBQ-en met groenten is minstens zo veelzijdig en verrassend. Daarom deze keer: vegetarische recepten voor op de BBQ.

Van aubergine tot tomaat en van dip tot brood: leg het hout maar vast klaar.

Gerookte geitenkaas van de barbecue
Bron: Black Smoke

Snacks van de bbq

Niks fijner dan een paar vegetarische snacks -uiteraard ook van de barbecue- om de ergste honger mee te stillen terwijl de eerste ingrediënten al op de BBQ liggen. Voorkom jij een gevalletje hangry bij jezelf (want een beetje focus is toch echt nodig op zo’n avond) en bij de eventuele gasten. Serveer er vers brood bij en laat iedereen pakken waar ‘ie zin in heeft.

Spicy bloemkool bbq
Bron: Dennis Brandsma / Het complete bbq boek

Hoofdgerechten

Door naar het grove geschut: want dat er veel mogelijk is op de barbecue met enkel groenten, daar schreven we eerder over. De maiskolven en groentespiesen, die kennen we inmiddels wel. Gooi het eens over een andere boeg met onderstaande vegetarische recepten voor op de barbecue. Wist je dat je bloemkool bijvoorbeeld alleen al op zes verschillende manieren kunt bereiden? En dat een pizza op de barbecue ook erg lekker kan zijn?

BBQ bananen
Bron: Bananenboek

Toe

Tuurlijk, je kunt een dessert maken die je bij elk ander diner ook maakt. Maar hoe leuk is het om ook je dessert regelrecht van de barbecue op het bord te scheppen? Onderstaande desserts sluiten je diner geheel in stijl af.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.