Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: dip van geroosterde aubergine (baba ganoush)

Deze dip van geroosterde aubergine heeft een bijzondere, rokerige smaak. En het is die heerlijke rooksmaak die deze bescheiden groente naar een hoger niveau tilt. Lekker met frisse munt en pittige chilipeper!

Als je toch aan het barbecuen bent, rooster dan ook meteen even twee aubergines mee. Door ze direct in de kooltjes te leggen, krijg je zoete, rokerige aubergine. Je kunt ze ook roosteren in de gasvlam van je fornuis.

Daarmee maak je baba ganoush: een van oorsprong Libanees gerecht dat in veel landen in het Midden-Oosten minstens zo populair is als die andere goddelijke dip: hummus.

Zo maak je deze dip van geroosterde aubergine

Rooster de aubergines direct op de kooltjes – niet op z’n allerheetst, liefst medium hitte. Hetzelfde geldt voor roosteren in de gasvlam van je fornuis. Draai de aubergines regelmatig, tot ze imploderen en het vel geblakerd is. Dat duurt zo’n 10 tot 20 minuten.

Laat ze even afkoelen en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit en prak het fijn met een vork (of haal je mes er even doorheen). Meng in een kom met de yoghurt, knoflook en fijngehakte munt.

Strooi er wat gedroogde chilipeper overheen, een snuf zout en een lekkere plens olijfolie.

Lekker met Libanees brood! Die zijn vers verkrijgbaar in grotere filialen van AH (Libanese wraps noemen ze ze), op de markt en in de Turkse supermarkt.

geroosterde aubergine

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Bon Appetit

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.