Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 14 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

25x favoriete snelle recepten voor ‘t avondeten: binnen een mum van tijd op tafel

Of je nu lui of moe bent of gewoon altijd tijd te kort hebt: snelle recepten voor het avondeten zijn exemplaren die je het liefst op een briefje in je achterzak bewaart. Heb je eenmaal een snel recept voor het avondeten gevonden dat alle beloften op dit gebied waarmaakt, dan weet je het meteen: dit wordt een herhaaldelijk succesnummer. Zie hier een hele reeks met recepten die makkelijk én snel op tafel staan.

En voor allen geldt: succes gegarandeerd.

25x favoriete snelle recepten voor ‘t avondeten: klaar binnen een mum van tijd

Op één of andere manier komen we er altijd op het laatste moment achter: vanavond willen we lekker eten, maar vooral ook snel klaar zijn. Niets frustrerender dan vervolgens een half uur moeten zoeken naar een recept wat aan die eisen voldoet. Bij deze heb je ze allemaal op een rijtje.

Snelle recepten met pasta

Grote kans dat je gedachten bij snelle recepten voor het avondeten direct afdwalen naar pasta. Want pak je het slim aan, dan hoeft het maken van een pastagerecht helemaal niet lang en niet moeilijk te zijn. Met weinig ingrediënten en af en toe het gebruik van verse in plaats van gedroogde pasta perk je die minuten al snel in.

Pastaschelpen met saus van 'nduja en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Snelle recepten voor soep

Nou kan het zijn dat je niet alleen op zoek bent naar een snelle recepten voor het avondeten, maar net zo goed naar eentje met een hoop comfort. Troost op donkere dagen, wat warmte tijdens de kou; je kent ‘t wel. Wij reiken dan het liefst naar een kom dampende soep. In de breedste zin van het woord: van een gesimplificeerde bowl met ramen tot een klassieker met wortel.

makkelijke kip recepten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijke en snelle recepten met rijst

Een kommetje rijst is geschikt voor alle dagen van de week, in elk seizoen van het jaar. En natuurlijk, er bestaan onvergetelijke rijstgerechten die met gemak een dag in de keuken vragen, maar zo’n snel recept voor het avondeten als deze bewijst dat dat zeker niet altijd het geval hoeft te zijn.

Ochazuke
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Snelle noedels

Het grote voordeel van noedels: het koken vergt vaak wat minder minuten dan de Italiaanse pasta. Tel daar bij op dat het aantal snelle smaakmakers van de Aziatische keuken ontelbaar is en je weet: er zijn genoeg recepten die binnen een mum van tijd op tafel staan. Ook fijn: met slechts een paar smaakvolle ingrediënten heb je al snel een volledig recept voor het avondeten in elkaar gedraaid.

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

En wat dacht je van deze snelle toetjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.