Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 1 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: crispy chilli oil noodles met koriander en edamame (in 8 minuten op tafel)

Bij Culy hebben we een grote zwak voor crispy chilli oil: het liefst gooien we deze fenomenale saus overal doorheen. Dus toen we de mogelijkheid zagen van een combinatie met noodles, koriander, edamameboontjes en erwtjes, konden we het niet laten om deze met jullie te delen. Deze crispy chilli oil noodles staan namelijk binnen no-time op tafel (en zijn ook binnen no-time op). Beter is bijna onmogelijk.

Chilli-olie: onze nieuwe favoriet

Al een tijdje staat deze olie standaard naast de sojasaus, mirin en wasabi in onze koelkast. De crispyness, de diepe smaak, de pittigheid: deze saus is een parel.

En geloof ons: deze pittige olie (meer chilli dan olie), die in de Aziatische keuken veel gebruikt wordt, gaat ook jouw hart veroveren. Je kunt zelfs invloed uitoefenen op de pittigheid door eventueel extra olie toe te voegen. Je kunt de olie zelf maken zoals Job & Perry ons al eens voordeden, maar je mag ‘m ook kopen in de toko. Neem dan wel die met de ietwat nors kijkende mevrouw erop: Lao Gan Ma.

Tip: gebruik je crispy chilli oil eens op één van deze manieren

Crispy Chilli oli noodles
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Crispy chilli oil noodles met koriander en edamame (in 8 minuten op tafel)

Maak de noodles klaar zoals aangegeven op de verpakking.

Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de erwtjes en boontjes 3 à 4 minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet af en zet apart.

Roer de boontjes, erwtjes en de crispy chilli oil door de hete noodles. Meng als laatste de gehakte koriander erdoor heen. Serveer stomend heet.

Crispy Chilli oli noodles
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.