Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 11 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Belangrijk: 10 x de lekkerste én makkelijkste toetjes voor 1 persoon

De meeste toetjes zijn toch écht het handigst om in grote hoeveelheden te fabriceren. Niks lekkerders dan een punt van een (ijs)taart, een schep uit een grote schaal tiramisu of een – bij voorkeur gróót – stuk van een pavlova. Maar eerlijk is eerlijk: de behoefte aan een verzadigend dessert wanneer je in je uppie bent, komt bij ons een stuk vaker voor dan dat we voor een groot gezelschap koken. Vandaar deze essentiële lijst met toetjes die lekker én makkelijk om te maken zijn voor 1 persoon.

De lekkerste en makkelijkste toetjes voor 1 persoon

Want ook als alleen jij een acute toetjesbehoefte hebt, dan moet ‘ie natuurlijk gewoon vervuld worden. En aangezien we de moeilijkste niet zijn hebben we de gegarandeerde succesnummers even onder elkaar gezet.

1. Crumble

Weinig inspanning, groots resultaat: we houden ervan. En dat gaat je sowieso lukken met deze crumble van Sarah Fennel van Broma Bakery. Geen bosbessen in huis? Bevroren aardbeien, frambozen en bramen zijn minstens zo lekker.

2. Chocolademousse

Omdat we werkelijk niemand kennen die er niet blij van wordt: chocolademousse voor één. Grote kans trouwens dat je in dit geval voor twee eet, maar hé: da’s precies evenveel moeite.

Luie avond op de bank? Probeer deze versie eens met slechts twee ingrediënten. Koekjes in huis en de energie om een mixer erbij te pakken? Dit recept voor chocolademousse werkt ook uitstekend voor één persoon.

3. Eton mess

Zoet, zuur en een hoop structuur: een eton mess vervult al je dessertbehoeften. Mooie bijkomstigheid: dit recept voor een supersnelle eton mess vraagt niet om oogverblindende looks, waardoor jij sneller kunt beginnen met eten.

4. Crème brûlée

We herkennen ‘m niet voor niets aan dat gezellige éénpersoonsbakje. De crème brûlée leent zich er dan ook uitstekend voor om enkel en alleen door jou opgegeten te worden. Ook fijn: de kans is groot dat je alle ingrediënten van dit klassieke recept al in huis hebt.

Crème brûlée met pompoen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

5. Spekkoek milkshake

Filmavondje op de bank en trek in iets anders dan zoete popcorn? Deze spekkoek milkshake is alles waar je naar op zoek bent. Kruidig, romig, zoet én een erg makkelijk toetje om te maken voor één persoon.

6. Tiramisu affogato

Het beste van twee werelden vind je in dit recept voor een tiramisu affogato. De tiramisu? Die behoeft hopelijk geen introductie meer. En affogato is dat supersimpele maar o-zo lekkere Italiaanse toetje van vanille-ijs met espresso.

En die combi, die bestaat nu. Het recept is officieel voor twee personen en dat mag je natuurlijk halveren. Maar grote kans dat je daarna weer de keuken in moet voor een tweede ronde; zo werkt dat nou eenmaal.

tiramisu affogato
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

7. Appel-bladerdeegtaartje

We kunnen ons geen moment herinneren waarop we géén zin hadden in appeltaart. Maar om dan elke keer weer een 10-persoons exemplaar te maken? Da’s toch een ander verhaal. Goed nieuws: met dit 1-persoons bladerdeegtaartje worden al jouw appeltaartdromen binnen een mum van tijd werkelijkheid.

Het kost je maximaal tien minuutjes voorbereiding plus wat oventijd maar daarna staat er een knettervers appeltaartje op je te wachten, helemaal voor jou alleen. Ook lekker: vul je bladerdeeg eens met je favo chocolade in plaats van met appel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.