Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 18 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: de beste (en makkelijkste!) pindakaasnoodles ooit

Pindakaasnoodles! Van het idee alleen al worden we een dolgelukkig mens. En met dit recept heb je meteen de beste en makkelijkste versie ooit te pakken. Maar wel weer ontzettend lekker natuurlijk.

Deze pindakaasnoodles kun je makkelijk naar je eigen hand zetten. Kleed ze bijvoorbeeld aan met wat gestoomde broccoli, of paksoi. Of hak wat babymais fijn en voeg die toe aan de toppings. Zet je je mond graag in de fik? Voeg gerust extra chili toe aan de saus.

Wij holden trouwens naar de toko voor van die lekkere platte, brede, witte noodles. Die zijn briljant vinden we, al helemaal in dit recept, maar uiteraard kun je ook andere soorten noodles gebruiken.

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pindakaasnoodles

Doe de pindakaas samen met de sesamzaadjes, de zwarte azijn, sojasaus, suiker, knoflook en chiliolie in een kom. Mix met een garde tot een gladde saus.

Kook de noodles volgens de verpakking. Vul 1/4 van een kop met het kookwater en voeg dit toe aan de mengkom. Roer nogmaals. Giet de noodles af en voeg ze toe aan de mengkom. Mix alles door elkaar.

Schep de pindakaasnoodles in kommen en maak af met de toppings: pinda’s, bosui en wat chili-olie.

makkelijke pindakaasnoodles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met pindakaas?

CJ Eats

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.