Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke ramen bowl met zomerse smaken (snelle tantanmen)

Steek je handen maar uit de mouwen, want deze makkelijke ramen bowl kan iedereen maken. Geen bouillon die je uren moet laten koken of ingrediënten die je niet in huis hebt. Deze zomerse en snelle variatie op tantanmen zet je binnen 20 minuten op tafel, zit boordevol smaak en maak je met ingrediënten die je sowieso al in huis hebt.

We vonden de inspiratie voor deze ramen bij tantanmen; een ramengerecht dat we tegenkwamen in ons overzicht van soorten ramen. Dat wordt gemaakt met een basis van sesampasta en soms zelfs pindakaas. De bouillon wordt aangevuld met (zuivelvrije) melk. Hierdoor krijg je een ultraromige soep. Voeg er dan citroen aan toe, zoals we hebben gezien bij Ramen Kingdom in Amsterdam en je krijgt de perfecte ramen bowl voor de zomer.

Makkelijke ramen bowl tantanmen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Ramen bowl met zomerse smaken (snelle tantanmen)

Zet een pan op het vuur en voeg het water en het bouillonpoeder toe. Breng langzaam aan de kook terwijl je de rest van de ramen bowl voorbereidt.

Begin als eerst aan de basis van de tantanmen. Verdeel hiervoor de sesampasta, rijstazijn, sojasaus, citroensap en chili-olie over twee kommen. Meng de ingrediënten met elkaar en zet opzij.

Kook ondertussen de noedels in een pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels af met koud water wanneer ze gaar zijn, zodat ze niet aan elkaar plakken .

Zet een koekenpan op het vuur en verhit de sesamolie. Zodra de olie heet is, mag het gehakt in de pan. Voeg de gember en de Chinese chilibonensaus toe en bak het gehakt rul. Bereid ondertussen ook de toppings voor de ramen. Blancheer de paksoi of een andere groente zoals spinazie.

Doe de sojamelk bij de bouillon zodra deze kookt. Roer goed door elkaar en haal dan van het vuur.

Dan is het tijd om de ramen bowl in elkaar te zetten. Pak de kommen met de tantanmen-basis erbij. Doe er als eerste een schep van de bouillon bij, zodat je de twee goed met elkaar kunt mengen. Doe daarna de rest van de bouillon erbij en roer goed.

Doe vervolgens de noedels bij de tantanmen gevolgd door de groente en het gehakt. Maak de ramen bowl af met sojasaus-eieren, dungesneden bosui en sesamzaadjes.

Wist je dit al over instant noedels?:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.