Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: snelle wortelsoep met munt en dukkah

Kun je wel een oppepper gebruiken? Deze wortelsoep met munt en dukkah is niet alleen razend snel klaar; je wordt er ook nog eens blij van. Dat komt door die zonnige oranje kleur, maar vooral ook door de smaak. Door een paar blaadjes munt mee te laten koken, krijgt deze soep een heerlijk fris tintje.

De yoghurt is een friszure tegenhanger van de zoete wortels en de dukkah geeft de boel niet alleen een bite, maar ook iets kruidigs. Wij maakten een dukkah van amandelen, sesamzaad en korianderzaad, maar je kunt natuurlijk ook je eigen mengsel verzinnen.

Eet je vegan? Vervang de yoghurt dan door kokosyoghurt of een scheutje kokosmelk.

Afbeelding van wortelsoep met munt recept
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wortelsoep met munt

Laat de ui en knoflook zacht worden in een soeppan met een beetje olijfolie. Houd het vuur laag.

Schil ondertussen de wortels en snijd ze in grove, gelijke stukken. Voeg ze toe aan de pan.

Hak een paar van de muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan de pan. Giet de bouillon erbij, zet het vuur hoog en laat de boel aan de kook komen. Zet dan het vuur laag en laat de groenten in zo’n 10 tot 15 minuten zacht worden.

Rooster ondertussen het korianderzaad en het sesamzaad voor de dukkah in een droge koekenpan en schep het over in een vijzel. Gebruik daarna dezelfde koekenpan om de amandelen te roosteren en doe die ook in de vijzel. Vijzel de specerijen en noten tot ze fijngemalen zijn.

Test daarna of je de stukken wortel makkelijk kunt pletten met een lepel; dan zijn de groenten gaar. Pureer de soep mooi glad. Voeg eventueel wat zout toe als de soep dat nodig heeft.

Dien de soep op in een diep bord of kom. Schep een klodder Griekse yoghurt in het midden van de soep. Garneer de wortelsoep met munt met de dukkah en een paar kleine muntblaadjes.

Trek in een andere wortelsoep?

Snelle wortelsoep met munt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.