Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 22 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Opletten geblazen: dit zijn de lekkerste toetjes uit de supermarkt

Een diner is niet compleet zonder een zoete afsluiter – als je het ons vraagt tenminste. Of je nou een hoop werk steekt in je dessert of ‘m een kant-en-klaar geval openscheurt en direct naar binnen lepelt; beide situaties kunnen net zo lekker zijn. Wij hebben daarom altijd wel een exemplaar uit de supermarkt paraat liggen in de koelkast. Voor een gevalletje weinig tijd, acute zoetbehoefte, of gewoon tijdens noodgevallen. Maar wat zijn nou de állerlekkerste toetjes uit de supermarkt?

Want geloof ons: ook in de categorie kant-en-klaar is de keuze in ieder geval reuze.

De lekkerste toetjes uit de supermarkt

En natuurlijk, ieder z’n dessertding, maar deze zijn volgens de Culy-redactie toch echt als beste uit de test gekomen. Van fruit tot chocola en van yoghurt tot vla: zet je schrap – of ren richting je favoriete supermarkt – want hier komen ze.

Bonne Maman – Mousse au chocolat dark intense

De categorie chocolademousse is lichtelijk oververtegenwoordigd in het schap. Niet heel vreemd als je bedenkt dat dit misschien wel dé klassieker is die nooit verveelt. Het gevolg: een flink aanbodverschil in zowel prijs als kwaliteit. Een van onze favorieten is die van Bonne Maman. Zoals de verpakking kopt ‘met verse eieren’, niet heel lang houdbaar dus. De structuur is verslavend lekker en het chocoladegehalte lekker verslavend.

Verkrijgbaar bij de grotere AH’s

Almhof – Roomyoghurt Spaanse sinaasappel

Is er een vrucht die Almhof nog niet heeft verwerkt tot yoghurt? Hoe ze er ook op los experimenteren, Culy’s Ogechi zweert bij de roomyoghurt met Spaanse sinaasappel. Fris, origineel en moeilijk om niet in een keer op te lepelen.

Verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, AH, Coop, kortom bij vrijwel alle supers

Bros – krakende mousse

Ook Bros neemt inmiddels deel aan de supermarkttoetjesstrijd – mooi woord. En dat doen ze niet slecht. Bros krakende mousse combineert de luchtig- én knapperigheid van de Bros OG in een mousse met flinterdunne laagjes chocola. Best knap en best heel erg lekker.

Verkrijgbaar bij vrijwel alle bekende supermarkten

De Zuivelhoeve – Boer’n yoghurt bosvruchten

Een emmer met een foto van een boer die ons toelacht en wij snappen wel waarom. De Zuivelhoeve geeft het gevoel iets lokaals en exclusiefs aan te bieden; inmiddels vult de Boer’n yoghurt toch echt de koeling van menig keten. Maar dat doet niet onder aan de smaak: de romige stevige yoghurt blijft luchtig en fris; een goede combi met de bosvruchtencompôte onderin.

Verkrijgbaar bij vrijwel alle bekende supermarkten

Campina – Zacht & luchtig chocola

Je kent ‘m vast wel: de chocoladevla van vroeger. Die is dus inmiddels ook in sjieke uitvoering verkrijgbaar in de vorm van een luchtige versie. Een wolkje van een hap waar geen einde aan lijkt te komen – wat in dit geval geen straf is dus. Bijkomend voordeel: de hoeveelheid is groot maar het gewicht van het pak klein, minder sjouwen dus.

Verkrijgbaar bij de grotere vestigingen van bijna alle bekende supermarkten

Ehrmann – Double Choc

We kunnen wel stellen dat een kant-en-klaar toetje vooral niet te ingewikkeld moet zijn. Een vleugje nostalgie helpt daarnaast ook mee. Zoals bij Ehrmann – Grand Dessert Double Choc: wederom een favoriet van Culy’s Ogechi.

Het verveelt niet, het geeft troost en de combi van zijdezachte chocoladevla afgetopt met nog meer chocola? Daar kun je gewoon geen nee op zeggen. Verdient een ereplekje dus, in deze lijst met lekkerste toetjes uit de supermarkt.

o.a. verkrijgbaar bij de grotere Jumbo

La Place – Dessert witte chocomousse met chocoladekrullen

We hebben je gewaarschuwd: het choco-aanbod is overweldigend. Zo ook bij de toetjes van La Place. En in die collectie vind je ook een van onze favorieten. Deze witte chocomousse met chocoladekrullen is alles wat je zoekt in een witte chocomousse: een hoop zoet en een hoop witte chocola. Klein puntje van kritiek is dat de chocoladekrullen niet crispy genoeg zijn.

Verkrijgbaar bij Jumbo

Meer uit de supermarkt:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.