Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 20 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Zoek niet verder: 15x de beste recepten met ei – van eiersalade tot gevulde eieren

Pasen of niet – voor een goed eiergerecht zetten wij zonder enige twijfel onze wekker. En dat zijn er een hoop: niet voor niets dat het Culy-archief tientallen recepten met ei rijk is. Hoog tijd dus voor een nauwkeurige selectie van de beste recepten met ei, variërend van recepten voor eiersalade tot het welbekende gevulde ei.

Pak die eierwekker er maar vast bij.

De lekkerste recepten met ei op een rij – ja, dat rijmt

Het ei: net zo veelzijdig als dat het lekker is. En al wordt vaak geroepen dat een ei bakken het makkelijkst is wat er is, de bereiding van recepten met ei vergt soms toch echt wel wat techniek. Moeilijk hoeft het niet te zijn, vooral niet wanneer je de recepten goed opvolgt – lees vooral deze pocheertruc eens. En het resultaat? Je wil niet anders meer.

Recepten voor gevulde eieren

Het gevulde ei is nog nooit zo terug van weggeweest. Waar ‘ie voorheen vooral als de belichaming van ouderwetse koffietafels werd gezien, siert het gevulde ei inmiddels menig menukaart in de grotere en en kleinere steden. Wij vinden het geen verrassing: hoe kun je dit nou niet lekker vinden?

Gevulde eieren met zalm
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Makkelijke eirecepten voor het diner

Hoe lekker het ook is om een eitje tijdens je ontbijt of lunch te eten, hij wordt wel eens over het hoofd gezien voor het diner. En dat is zonde, want ook in de avond kun je er alle kanten mee op. Van shakshuka tot een exemplaar in je soep – hallo egg drop soup – dit zijn de lekkerste recepten met ei voor het diner.

Aubergine omelet
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Recepten voor eiersalade

Nog nooit weggeweest en daar zijn we blij om: de eiersalade. Als sinds mensenheugenis een populaire saladevariant en daarom ook in verschillende gedaantes te verkrijgen. Lekker op z’n klassieks, misschien nog wel lekkerder op een Japanse sando of afgetopt met viseitjes.

Eiersalade 2.0
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

De beste ontbijtrecepten met ei

Een rijtje recepten dat niet mag ontbreken is natuurlijk die voor het ontbijt. Het is niet voor niets dat het ei vooral geassocieerd wordt met de ochtend: van gebakken tot gekookt en van geklutst tot geroerd. Het wordt lastig om iemand te vinden die er niet van houdt. Des te belangrijker dat je de lekkerste ontbijtrecepten met ei bij de hand hebt.

Franse omelet met chips uit The Bear
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer over ei:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.