Redactie
Redactie Recepten 16 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: een gebakken ei met een Parmezaan korstje

Houd je van een gebakken ei én ben je een groot kaas-fan? Dan moet je een gebakken ei met een Parmezaan korstje proberen. Een klassieke sunny side up egg, maar dan met een hartige twist.

Pak je beste koekenpan met anti-aanbaklaag. Let op: zonder gladde anti-aanbak lukt dit recept niet, want je hebt dat écht nodig. Rasp de kaas met je allerfijnste rasp (een Microplane is hier ideaal voor), het moeten echt fijne krulletjes zijn.

Verhit deze pan op medium vuur, ongeveer 2 minuten. Je kunt testen of de pan heet genoeg is door een heel klein beetje kaas in het midden te strooien, als het direct begint te smelten, zit je goed. Let op dat je je vuur niet té hoog zet, dan brandt het aan.

Strooi de kaas in de pan in een cirkel, ongeveer 10-15 cm in diameter (uiteraard komt dit totaal niet nauw!). Laat ongeveer 1 minuut op medium vuur bubbelen (als het te hard gaat, zet het vuur dan wat lager).

Breek je ei in een klein schaaltje of espressokopje. ‘Giet’ vervolgens heel voorzichtig je ei op de Parmezaanse kaas in de pan. Laat ongeveer 2 minuten bakken, zet daarna het vuur zacht en leg een deksel of een bord op de pan. Zo kan het eiwit aan de bovenkant ook goed stollen.

Test met een grote platte spatel of paletmes of het geheel goed los is van de pan. Leg het gebakken ei met het Parmezaan korstje op een bord en kruid met zout en eventueel peper. Uiteraard ook heerlijk met brood of een frisse groene salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.