Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 8 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: eiersalade 2.0

Je hebt eiersalade en je hebt éíersalade. Dit recept valt onbetwist in die laatste categorie. Het geheim? Boter, en nog geen klein beetje. Zie het als de vervanging van de mayonaise in het klassieke recept. En dan hebben we het zelfs nog niet gehad over de zalmeitjes, die deze eiersalade een extra dosis luxe geven.

Toegegeven: het idee voor deze eiersalade stalen we van Momofuku. Maar na ‘m één keer gemaakt te hebben wisten we meteen: dit spul mag nooit, nooit meer ontbreken bij onze toekomstige brunchfestijnen. Zo’n toprecept konden we jullie dus onmogelijk besparen.

Eiersalade 2.0
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Eiersalade 2.0

Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de fijngesnipperde ui en het zeezout toe, leg een deksel op de pan en laat 30 minuten op het lage vuur stoven. Roer eenmalig na 15 minuten.

Haal het deksel van de pan, haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.

Kook ondertussen je eieren. Breng daarvoor een ruime pan water aan de kook en kook je eieren 8 minuten zodra het water kookt. Spoel ze daarna onmiddellijk af onder koud stromend water. Pel de eieren en hak fijn in stukjes.

Mix de inhoud van de pan (die nog een beetje warm is, dat is niet erg) met de eitjes in een mengkom. Roer goed zodat alles samensmelt. Voeg de rijstazijn, fijngesnipperde bieslook en de zalmeitjes toe. Serveer met brood of met aardappelchips.

Eiersalade 2.0
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met ei?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.