Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 1 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Franse omelet met boursin en chips uit ‘The Bear’

YES! Het tweede seizoen van de prijswinnende tv-serie ‘The Bear’ is nu eindelijk te zien in Nederland. Op de redactie zijn we helemaal fan van Carmy, zijn team en de inspirerende gerechten uit de serie. Er wordt weer een hoop gekookt in het nieuwe seizoen, maar onze aandacht is blijven plakken bij de Franse omelet met Boursin en chips; een combinatie die beter is dan je verwacht. Of zoals Sydney zegt: f*cking delicious!

In het vorige seizoen van The Bear ging alle aandacht uit naar de fantastische spaghetti met tomatensaus, maar in het nieuwe seizoen gaat alle aandacht naar de omelet van Sydney. In aflevering 9 ontsnapt de sous-chef aan alle hectiek en vraagt ze aan Natalie (ook wel Sugar genoemd) of ze iets voor haar kan maken. Vervolgens worden we getrakteerd op een ASMR-kookscène waar ze met interessante technieken en ingrediënten een prachtige omelet bereidt.

Franse omelet met chips uit The Bear
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de Franse omelet met Boursin en chips uit ‘The Bear’

Pak er een kom en een zeef bij, want de eieren worden geklutst in een zeef. Hierdoor krijg je superzachte eieren. Doe één voor één de eieren in de zeef boven de kom en kluts de eieren met een vork. Schraap langs de bodem van de zeef. Kluts de eieren vervolgens in de kom, zodat de omelet een egaal gele kleur heeft.

Verhit een pan op het vuur en laat de boter smelten. Wanneer de pan heet is en de boter schuimt, mogen de eieren erin. Zet direct het vuur laag, zodat de omelet zacht blijft.

Beweeg de pan en vorm met een spatel constant een ‘8’ in de pan. Zorg dat je ook langs de zijkant schraapt, zodat er geen droge en doorbakken stukjes ei in de omelet zitten. Doe dit ongeveer 2 tot 3 minuten, tot de bovenkant van de omelet nog licht vloeibaar is, maar de onderkant is gestold.

Zet het vuur uit en pak de spuitzak met Boursin erbij. Spuit een lijn Boursin op de omelet. Rol de omelet vanaf de kant met Boursin dicht. Stop met vouwen wanneer je nog een klein randje over hebt.

Pak er een bord bij en rol de omelet erop. Zorg dat de naad aan de onderkant zit.

Bestrijk de omelet met een klontje boter, zodat ‘ie extra mooi glimt. Bestrooi vervolgens met de dungesneden bieslook en verkruimel sour cream & onion ribbelchips erboven. Maak af met versgemalen peper en serveer omelet uit ‘The Bear’ met een glas versgeperst sap.

Franse omelet met chips uit The Bear
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy
@culynl

Dé Franse omelet met Boursin en chips uit The Bear? Yes chef! #fypシ #thebear #omelette

♬ NANANA COLA IAN ASHER EDIT Out Now On SoundCloud – Ian Asher

Nog meer recepten uit films en series:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.