Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 30 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Met deze ideeën maak jij van je nieuwjaarsontbijt een feestje

Hoe je het nieuwe jaar begint, is natuurlijk compleet afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Ga je voor een dagje genieten en allerlei lekkers tijdens het nieuwjaarsontbijt, trek je de teugels even strak aan en ga je voor gezond of eet je alle restjes van de afgelopen dagen op (hallo wentelteefjes van oliebollen!)

Hoe dan ook, je kan het nieuwjaarsontbijt misschien wel specialer maken dan een bakje cornflakes. Deze ontbijt-ideeën zijn leuk om eens te proberen voor het nieuwe jaar, het ultieme begin van 2020.

Tosti

Een simpel idee is het zeker, maar wij weten zeker dat er heel wat van jullie zijn die het laat hebben gemaakt met Oud & Nieuw. Hoe lekker is het dan om je dag te beginnen met een lekkere warme tosti bij het nieuwjaarsontbijt die zó klaar is?

Ook handig: Onze tips voor de ultieme tosti

Croissantje

Croissants met spek en stroop
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Een ideaal én feestelijk nieuwjaarsontbijt. Je kunt ze zelf afbakken (wij zijn groot fan van die van Crisp!), of kant-en-klaar kopen. Wij hebben een paar recepten voor je waarmee je ze extra speciaal kunt maken.

Maar we snappen het natuurlijk ook dat je het graag simpel houdt met simpelweg een klodder (zelfgemaakte) aardbeien-jam of Nutella.

Bananenbrood

bananenbrood als voorbeeld van alternatieve ingrediënten
Bron: Culy

Dit ontbijt blijft een ongelofelijke favoriet van ons. En hoe handig: je kunt het van tevoren maken (misschien had je het al voor de kerstbrunch gemaakt?). Een goede start van de dag en ook nog eens crimineel lekker bij het nieuwjaarsontbijt.

Een heerlijk eitje

Een echte classic, dus wij vinden deze ook perfect voor het nieuwjaarsontbijt. Je bent er zo mee klaar en het is een goede bodem voor de start van 2020.

Welke vorm van een eitje je ook het liefste eet, is natuurlijk helemaal aan jou. Wij hebben een aantal suggesties voor je die je wellicht op een leuk idee brengen.

Ook handig: Met deze 4 tips bak jij het perfecte spiegelei en 4 tips om roerei nog lekkerder te maken

Koffiesmoothie met havermout

Deze smoothie is de perfecte kickstart. Je zou het misschien niet gelijk verwachten bij deze combinatie, maar dit is echt zó lekker. Makkelijk, heerlijk en je kunt het vegan maken (voor iedereen die meedoet aan Veganuary). Wat wil je nog meer op je nieuwjaarsochtend ? Met deze smoothie bij het nieuwjaarsontbijt spring jij vol energie het nieuwe jaar in.

Havermoutpap met gekaramelliseerde banaan

Dit ontbijt is een echte krachthap. Niks beters dan om het nieuwe jaar energiek te beginnen, lijkt ons. Dit recept is ook nog eens makkelijk te maken en uiteraard om van te smikkelen.

Wentelteefjes uit de oven

pecan pie wentelteefjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Voor iedereen die net iets meer wilt uitpakken met het nieuwjaarsontbijt, hebben wij dit bijzondere (en goddelijke) recept. Wentelteefjes staan sowieso al bij ons hoog in het vaandel, maar deze zijn pas echt heerlijk.

Zeker waard om eens te proberen, ook leuk om te serveren aan eventuele logées.

Een gezond nieuwjaarsontbijt?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.