Redactie
Redactie Recepten 5 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Een tropisch ontbijt: chiapudding met banaan en kokos

Stel: je wordt wakker, kijkt naar buiten en hebt eigenlijk meer zin om op een tropisch eiland te zitten. Mocht dit gevoel je overvallen, ontbijt dan met deze chiapudding met banaan en kokos. Jouw ticket to the tropics!

Dit recept komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.

Tropisch ontbijt

Hanneke: “Een ontbijt is een goed begin van de dag. Deze chiapudding met banaan en kokos is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens goed voor je.

Als je chiazaadjes laat weken in vocht, wordt het geheel een beetje geleiachtig. Als dit in je maag komt, zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.”

Chiapudding
Bron: Culinea

Chiapudding met banaan en kokos

Meng de chiazaadjes, kardamom- en gemberpoeder door de kokosmelk. Laat even staan. Lepel dit mengsel dan in twee glazen.

Verdeel de stukjes banaan erover en giet hier de agavesiroop overheen. Lepel de yoghurt erop en bestrooi met de kokosrasp.

Dek de glazen af en zet ze een nacht in de koelkast. De volgende morgen staat er dan een heerlijk ontbijtje voor je klaar.

Meer lekkere ontbijt recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.