Culy Homemade: havermoutpap met gekarameliseerde banaan (het perfecte herfst ontbijt)

Culy 8 nov 2017 Ontbijt

Een heerlijk herfst ontbijt: havermoutpap met gekarameliseerde banaan. Voor als het buiten guur is en je wel een kickstart ontbijt kan gebruiken. 

Wij gebruikten als basis Bircher Muesli van Rude Health, een mix die voornamelijk uit havermout bestaat, maar ook een beetje gedroogde appel en rozijntjes. Je kunt deze ingrediënten zelf toevoegen, of gewone havermout gebruiken.

Verwarm 1 kop melk (koemelk, amandelmelk, rijstemelk, wat jij lekker vindt!) met een half kopje havermout en de kaneel in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken totdat de melk is opgenomen door de havermout en er een stevige massa ontstaat. Laat een heel klein beetje afkoelen.

Snijd ondertussen een banaan in plakjes en bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag met een beetje ahornsiroop of honing. Zorg dat de banaan lekker karameliseert, maar niet te donker bakt.

Serveer de warme havermoutpap met de gekarameliseerde banaan.

Nog meer lekkere herfst recepten:

herfstrecepten havermoutpap herfst ontbijt

Voor 1 persoon:

  • 1 kopje melk (koemelk, amandelmelk, rijstemelk)
  • 1/2 kopje havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 banaan
  • Ahornsiroop of honing
  • Optioneel: gedroogde appel en rozijntjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: havermoutpap met gekarameliseerde banaan (het perfecte herfst ontbijt)
Sluiten