Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 27 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: wentelteefjes uit de oven met crunchy cornflakes-topping

Wist je dat je ook wentelteefjes uit de oven kan maken? Heel makkelijk! Je laat het brood een nachtje (of een paar uur) in de koelkast weken in een custard-achtig mengsel en de volgende dag schuif je het zó de oven in. Wij gingen voor een ondeugend recept van Chrissy Teigen, voor wentelteefjes uit de oven met een crunchy cornflakes-topping.

Er gaat een lekkere scheut rum door de custard voor de wentelteefjes (die kun je eventueel weglaten). En dat is nog niet alles: Chrissy topt ze af met een laagje boterige Frosties (je weet wel: die gesuikerde cornflakes uit je jeugd).

Wentelteefjes met cornflakes-topping

Wentelteefjes uit de oven

Beboter de ovenschaal en verdeel de stukjes brood erover.

Kluts de eieren in een kom en meng daarna de room, melk, rum, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, vanille en zout. Giet het over het brood en druk het brood goed aan met je handen, zodat er zoveel mogelijk van het mengsel wordt opgezogen.

Dek de schaal af met folie en zet 6 uur tot een nacht in de koelkast.

Haal de wentelteefjes 30 minuten voordat je ze wil gaan bakken uit de koelkast, om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng voor de topping de Frosties met de gesmolten boter en het zout. Verdeel over de ovenschaal met de wentelteefjes. Bak de wentelteefjes in 50 tot 55 minuten goudbruin en krokant. Eet ze warm op, eventueel met maple syrup.

Meer recepten voor wentelteefjes:

Wentelteefjes uit de oven
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.