Redactie
Redactie Inspiratie 27 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy’s tips voor de ultieme tosti

Tosti’s zijn één van de betere geschenken van ‘daarboven’ en maken we maar al te graag. Maar hoe maak je de perfecte, volgeladen met kaas en knapperig-van-buiten-zacht-van-binnen tosti? Wij geven je tips voor de ultieme tosti!

Behoefte aan een flinke dosis foodporn? Kijk dan hier voor onze 5 favoriete pantosti’s. Enjoy!

De juiste kaas

Zoals we onlangs al in een artikel over de perfecte kaas voor een cheeseburger schreven, is niet alleen smeltbaarheid een factor waar je op moet letten maar ook de smaak.

Wij gebruiken het liefst een mix van een echte smeltkaas en een wat drogere kaas met een pittige smaak. Denk bijvoorbeeld aan Hollandse jonge kaas of mozzarella met Parmezaan of Comté.

Tip: rasp de kazen zodat je ze goed kan mengen!

Andere ingrediënten

Hoewel kaas het beste onderdeel van een tosti is, kan je ook andere ingrediënten toevoegen. Denk aan klassiekers als ham, salami en tomaat, maar ook ossenworst (ja, echt waar!), gedroogde ham, spek en gegrilde groenten zijn heerlijk.

Let wel: breng alles (indien nodig) voor het bakken op smaak (zwarte peper is je grootste vriend, maar ook hot sauce, pesto en tapenade) en pas op met vochtige ingrediënten zoals groenten. Verwijder bijvoorbeeld de zaadjes uit tomaat, zodat het brood niet zompig wordt.

tosti ossenworst

Broodnodig

In principe kun je alle soorten brood gebruiken, het enige waar je op moet letten is dat het niet te dik is. Gebruik ‘normale’ sneetjes, die het liefst al wat ouder zijn. Hierdoor bakken ze beter en worden ze sneller krokant.

O-ja: probeer brood met gaten te vermijden, anders druipt de kaas eruit!

Boter!

Smeer de buitenkant altijd in met een laagje boter. Dit zorgt er niet alleen voor dat je tosti simpelweg lekkerder wordt, hij bakt ook gewoon beter. Geen boter in huis? Gebruik dan een beetje olijfolie.

Bakken in de pan

Gebruik je liever een pan in plaats van een tosti-ijzer of grill? Pas dan op dat je het vuur niet te hoog zet, zodat de kaas de tijd heeft om te smelten en de boter aan de buitenkant niet verbrandt.

De lekkerste tosti recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.