Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 19 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Gebakken ei met lavaspesto uit ‘Een culinair bezoek aan Kopenhagen’

Wil je een gezond ontbijt dat ‘s een keer iets anders is dan yoghurt en muesli of ei op toast? Maak deze gebakken ei met lavapesto uit het nieuwe kookboek van ‘Een culinair bezoek aan Kopenhagen’ van Christine Rudolph & Susie Theodorou.

Binnen een halfuur staan de eitjes inclusief de pesto op de ontbijttafel. Je maakt de lavaspesto met – je raadt het al – lavas. Ook wel de maggiplant genoemd. De plant smaakt naar bleekselderij. Door het met peterselie te mengen, wordt de smaak wat minder overheersend.

gebakken ei met lavapesto

Zo maak je de gebakken ei met lavapesto

Je begint met het maken van de pesto. Blancheer de peterselie en lavas 30 seconden in kokend water.

Schep ze eruit en leg ze meteen in ijskoud water. Giet ze af en knijp ze in een theedoek droog.

Doe ze met de kaas en walnoten in een keukenmachine en meng ze 10 seconden. Schenk nu langzaam de olie erbij en meng alles tot je een grove pesto hebt.

Als je een fijnere textuur wilt, voeg je terwijl de machine draait wat meer olie toe. Proef en voeg wat citroensap en zout en zwarte peper toe.

Verhit wat olie of boter in een koekenpan en kantel de pan, zodat de bodem ermee bedekt raakt. Breek de eieren in de pan en bak ze net zo gaar als je wilt.

Leg de sneden brood op een bord, besmeer ze met de pesto en leg er een gebakken ei op (of serveer alles apart). Garneer met een takje lavas en serveer.

cover kookboek een culinair bezoek aan kopenhagen

Een culinair bezoek aan Kopenhagen van Christine Rudolph & Susie Theodorou (Karakter Uitgevers) ligt nú in de boekhandel voor € 27,99 of bestel ‘m online.

Meer vega ontbijtjes met ei

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.