Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Eieren 16 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Gezond ontbijt: gepocheerde eieren op een bedje van gebakken groenten

Bij een gezond ontbijt hoort eigenlijk ook een lekkere portie groenten. Iets wat Goop-oprichtster Gwyneth Paltrow helemaal snapt. In haar nieuwe kookboek ‘Eet Reset Heal’ vind je dan ook onder andere dit fijne recept voor gepocheerde eieren op een bedje van gebakken groenten. Simpel, gezond en superlekker.

Gwyneth: “Vloeibare eidooier en gebakken groenten vormen een hemelse combinatie. Ik weet dat er mensen zijn die vinden dat je niet zonder azijn kunt als je een ei gaat pocheren, maar ik trek me daar niets van aan. Zorg gewoon dat je de waterkolk in beweging houdt door rustig maar gestaag te blijven roeren, zodat de eieren zachtjes gaar worden.”

Gezond ontbijt: gepocheerde eieren met groenten

Zo maak je dit gezonde ontbijt

Breng een grote pan water tegen de kook aan.

Verhit intussen in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie op laag tot halfhoog vuur. Voeg de ringetjes prei toe en bak ze 3 minuten. Roer dan de snijbiet erdoor en een flinke mespunt zout.

Breek de eieren boven kleine ovenschaaltjes (ramekins) of kopjes en voeg ze één voor één toe aan het zacht borrelende water; gebruik een grote schuimspaan, zodat ze niet aan de bodem van de pan blijven kleven. Pocheer de eieren 2½ minuut, of tot het eiwit volledig gaar is maar de dooier nog zacht aanvoelt als je er zachtjes op drukt met je vingertop.

Verdeel de groenten over twee borden, leg op elk groentebedje een gepocheerd ei en bestrooi met zout en peper.

Ook lekker:

Culy Homemade: gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter (cilbir)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.