Culy Homemade: havermout met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer

Culy 8 mrt 2015 Ontbijt

Havermout is al lange tijd ons favoriete begin van de dag. Heerlijk warm, getopt met vers fruit en het vult je voor de rest van de dag. Op een koude zaterdagmorgen maakten we deze variant: met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer. Een aanrader! 

Doe de havermout met de melk in een pannetje en zet op laag vuur. Roer door elkaar met een snufje kaneel. Snijd ondertussen de banaan en peer in plakjes.

Verwarm in een koekenpannetje een klontje boter (kokosolie kan ook, maar is wel minder lekker) en voeg de plakjes fruit toe. Zet het vuur middelhoog en voorkom dat het fruit aanbakt. Besprenkel met een heel klein beetje citroensap. Roer ondertussen af en toe door de havermout met een siliconen spatel.

Draai na een paar minuutjes met een vork de plakjes fruit om en bestrooi met de suiker, dit zal langzaam karamelliseren. Giet de havermout wanneer het de juiste dikte heeft in een bakje en serveer met het warme fruit.

Havermout

Voor 1 persoon:

  • 60 gram havermout
  • 250 ml halfvolle melk
  • Snufje kaneel
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1/2 rijpe peer (Doyenné du Comice), geschild en ontdaan van het klokhuis
  • 1 volle eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • Vers citroensap
  • Klontje roomboter
Reageer op artikel:
Culy Homemade: havermout met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer
Sluiten