Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pecan pie wentelteefjes uit de oven

Je hebt wentelteefjes en je hebt niet-normaal-lekkere wentelteefjes. Dat bewijzen deze pecan pie wentelteefjes naar recept van blogger Baker By Nature althans. Met alle smaken van pecannotentaart, maar dan in een wentelteefje gepropt. Zie dat maar eens te weerstaan.

Let op: deze wentelteefjes kosten weinig noeste arbeid, maar moeten wél minstens zes uur badderen in het custard-achtige mengsel. Als je slim bent, leg je ze er de avond van tevoren al in en zet je de schaal afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend hoef je alleen nog maar de makkelijke karamel te maken en de boel in de oven te schuiven.

Nog twee tips: ga voor een stevig witbrood, bijvoorbeeld boule beurre. Omdat je het brood een paar uur laat weken, wil je niet dat het uit elkaar gaat vallen (zoals casinobrood of tijgerbrood waarschijnlijk zou doen).

Daarnaast moet je even checken of je een passende ovenschaal in huis hebt. Dat is belangrijk, omdat je de sneetjes brood allemaal met één kant in de karamel legt. In het originele recept gebruiken ze een langwerpig exemplaar; wij hebben twee vierkante ovenschalen gebruikt en alles daarover verdeeld.

pecan pie wentelteefjes

Zo maak je deze pecan pie wentelteefjes

Snijd het witbrood in dikke plakken.

Meng de eieren, eidooiers, melk, room en vanille-extract in een grote kom met een garde. De eieren moeten goed losgeklopt zijn.

Rangschik de plakken brood naast elkaar in de ovenschaal. Giet het roommengsel eroverheen en zorg dat het brood goed onderstaat. Dek af met plasticfolie en zet zes uur tot een nacht in de koelkast.

Klaar om te bakken? Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak nu de pecan pie-karamel. Dat is heel makkelijk: smelt de boter in een pannetje met dikke bodem op laag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de boter is gesmolten. Roer de suiker, maple syrup, golden syrup en de gehakte pecannoten erdoorheen. Zet heel even opzij.

Haal ondertussen de ongebakken wentelteefjes uit de ovenschaal. Doe dit voorzichtig: ze zullen heel zacht zijn!

Was de ovenschaal af (tenzij je nog een exemplaar hebt natuurlijk) en zorg dat ‘ie droog is. Verdeel de pecan pie-karamel over de bodem en leg de wentelteefjes hier voorzichtig op, zodat ze allemaal met één kant in de karamel liggen.

Zet de schaal ongeveer 35 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Draai de wentelteefjes daarna voorzichtig om en leg ze met de kant met de karamel naar boven op een bord.

Je kunt ze maximaal drie dagen bewaren in de koelkast.

pecan pie wentelteefjes

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.