Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 20 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

28x makkelijke maaltijden die in een mum van tijd op tafel staan

We houden er echt wel van om af en toe een lange dag in de keuken te besteden. Maar minstens zo lekker zijn de hele makkelijke maaltijden die in een fractie van een seconde – of, nou ja enkele minuten – op tafel staan. En dan hebben we het natuurlijk over gerechten die dan ook net zo lekker smaken als dat ze eenvoudig zijn om te maken.

Bereid je voor op een lijst die je er vaak bij gaat pakken.

28x makkelijke maaltijden die in een mum van tijd op tafel staan

Niks lekkerder dan het gevoel om met weinig moeite iets indrukwekkends op je bord te toveren. Deze gerechten heb je binnen 20 minuten op tafel, sommige gerechten zelfs binnen 5 (!) minuten.

gnocchi caprese voor weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta

Geen artikel over makkelijke maaltijden zonder recepten voor een eenvoudige pasta. Van ravioli tot spaghetti en van boordevol groente tot een knap staaltje comfort food. Deze makkelijke pastagerechten zitten bomvol smaak en staan snel op tafel. Ook fijn: je moet serieuze moeite doen wil een van deze recepten mislukken.

Biang biang noodles
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Noedels

Zin in Aziatisch eten en weinig tijd? Zorg er altijd voor dat je genoeg noedels in huis hebt. Of het nou eiernoedels, glasnoedels of udonnoedels zijn: elk gerecht voelt als een warm dekentje aan het einde van een lange werkdag. En dan is het ook nog ‘s supermakkelijk om te maken. Sowieso handig om deze tips voor snelle noedelgerechten even door te lezen: daar zul je nog vaak aan terugdenken.

karbonaadjes in champignonsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Eenpansgerechten

We love een lekker eenpansgerecht op z’n tijd. Het ziet er erg gezellig uit, is een feestje om te maken en smaakt altijd naar meer. We hebben de makkelijkste en lekkerste exemplaren voor je verzameld. Iedereen klaar? Scheppen maar.

kip gyros van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Traybakes

Traybakes kunnen iets meer tijd kosten dan bovenstaande gerechten, maar het grote voordeel is: in die tijd kun jij wat anders doen. De oven neemt namelijk het werk van je over. Het enige wat jij hoeft te doen is de boel verzamelen op een bakplaat en die in de oven schuiven.

Beperkt in tijd? 8 x makkelijke gerechten van de bakplaat

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.