Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: crispy noodles van de bakplaat met kip en paksoi

Zeiden we nou net noodles en bakplaat in dezelfde zin? Jep, dat zeiden we. Daarmee weet je eigenlijk al dat het een blijvertje in je repertoire wordt, al helemaal als je weet dat er ook nog ‘ns goddelijk gemarineerde kip en crunchy paksoi aan te pas komt.

Dit gerecht is gebaseerd op een recept van The New York Times, al vervangen wij de tofu hier door kippendijen. Daarmee doet dit gerecht wel wat denken aan de noodles die we samen met Nadiya Hussain kookten tijdens Culy’s online masterclass, maar dan toch weer een klein beetje anders. In ieder geval is ‘t zo’n gerecht dat wij makkelijk iedere week op tafel zouden kunnen hebben staan.

Het meest toffe aan dit gerecht is dat je de noodles niet hoeft voor te koken. Je laat ze gewoon even weken in een kom met gekookt water. De oven doet de rest.

crispy noodles van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Crispy noodles van de bakplaat

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Doe de instant noodles in een grote kom. Breng een volledige waterkoker aan de kook en giet het kokende water over de noodles. Laat 5 minuten weken en giet af. Zet de kom apart.

Maak de marinade. Doe daarvoor alle ingrediënten in een mengkom en roer goed.

Schik de noodles op een bakplaat. Voeg de sesamolie, 1 eetlepel van de neutrale olie, de sojasaus en 1/2 theelepel zout toe en schep alles om. Zorg dat de noodles mooi gelijkmatig verdeeld zijn.

Meng nu de kippendijen met 4 eetlepels van de marinade en schik ze tussen de noodles. De rest van de marinade kun je bewaren voor later. Zorg dat de kippendijen niet bovenop de noodles liggen, maar duw ze ertussen.

Schik deze bakplaat onderop in je oven en bak 15 minuten.

Doe de paksoi in de kom en voeg de resterende eetlepel neutralie olie en 1/2 theelepel zout toe. Schep dit om.

Haal de noodles uit de oven en schik de paksoi ertussen. Bak nog eens 4 à 7 minuten in de oven, tot de noodles crispy zijn. Lepel er de resterende marinade over, wat extra sesamzaadjes en een paar blaadjes verse koriander.

crispy noodles van de bakplaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten van de bakplaat?

NYT Cooking

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.