Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Diner 6 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: yakisoba (Japanse udon noodles met héél veel groenten)

Het is weer tijd voor een makkelijk en gezond recept met héél veel groenten. Dan zit je doorgaans wel goed in de Japanse keuken, zoals met deze yakisoba. Traditioneel is yakisoba een Japans wokgerecht met boekweitnoedels, maar wij gebruiken van die lekkere dikke udon noodles.

Wil je helemaal snel klaar zijn met dit makkelijke recept, koop dan kant-en-klare udon noodles. Die vind je in de meeste supermarkten en zeker bij de toko.

Het mooiste is het als je ingelegde gember kunt vinden die zo mooi felroze is. Kun je die niet vinden? Gebruik dan gewone ingelegde gember. Die zou je eventueel zelfs een beetje kunnen kleuren met een druppeltje bietensap. Snijd de gember in dunne reepjes en leg die in een klein hoopje bovenop de yakisoba. Lekker!

Udon noodles recept
Nancy van Batenburg voor Culy

Yakisoba recept

Begin met het roosteren van de sesamzaadjes, als je dat nog niet had gedaan.

Verhit een wok op hoog vuur tot ‘ie rookt. Voeg de olie toe en wok de ui, winterpeen en bosui tot ze beginnen te kleuren. Doe de witte kool en de taugé erbij in de wok en bak ze tot ze ongeveer een derde zijn geslonken.

Wok nu ook de shiitake of champignons kort mee. Daarna mogen de sauzen erbij: de sesamolie, sojasaus, mirin en rijstazijn. Voeg tot slot de udon noodles toe en laat ze kort meewarmen. Schep alles goed door en dien het daarna meteen op met de sesamzaadjes, de gebakken uitjes en de ingelegde gember.

Yakisoba
Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.